eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VÍTE, ŽE…Cavani byl v minulé sezoně králem ligových hattricků?

Autor:
Datum: 1. 3. 2014

Za 29 gólů v dresu Neapole získal celkem 56 bodů, které mu zajistily třetí místo v konečném pořadí Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce evropských lig za sezonu 2012/2013. Edinsona Cavaniho předběhl pouze Cristiano Ronaldo s 34 góly a suverénní Lionel Messi s 46 přesnými trefami.

neapol_logoPrávě minulý ročník byl pro Cavaniho gólově dosud nejpovedenějším. Nejen, že se stal nejlepším střelcem Serie A, ale navíc hned ve třech zápasech italské nejvyšší soutěže nastřílel tři góly, čímž se stal neoficiálním králem evropských ligových hattricků.

V nejprestižnějších evropských ligách se v minulé sezoně podobný kousek povedl už jen hvězdě Realu Madrid Cristianu Ronaldovi a Jozy Altidorovi, který si výtečnou sezonou v dresu Alkmaaru řekl o angažmá v Premier League, kde hájí barvy Sunderlandu.

Také čtěte: Cavaniho střelecké choutky? Trošku v pozadí apetitu Zlatana

Tím prvním Cavani zařídil Neapoli výhru 3:0 nad Laziem už v pátém kole, další řádění uruguayského kanonýra odnesl druhý římský celek AS (4:1) a třetím hattrickem rozhodl o výhře 3:1 na Interem Milán v závěru sezony.  Navíc jen jeden z devíti gólů dal z penalty.

Neapoli vystřílel Cavani druhé místo v tabulce za Juventusem a sobě pak angažmá v Paris Saint-Germain. Movití majitelé z Kataru chtěli 27letého ostrostřelce získat po bok Zlatana Ibrahimoviče a Neapoli za něj vysázeli 64 milionů eur.

Všech 29  gólů Edinsona Cavaniho v Serii A v sezoně 2012/2013:

-pha-
zdroj foto: sscnapoli.it


Nepřehlédněte:
70 gólů! Bale členem nejúdernějšího útoku na světě
Rosického gól proti Sunderlandu? To bylo prostě „sexy“!
VIDEO: Messi posadí na zadek úplně každého. A to doslova!
Balotelli a jeho úlety aneb co vše Mario v minulosti zvládl

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace